Tijdens de avondklok moeten we allemaal binnenblijven. Alleen mensen met een geldige reden mogen tussen 21:00 uur en 04:30 uur naar buiten. Rijden taxi’s wel tijdens de corona avondklok? Wat de gevolgen zijn voor taxivervoer lees je in dit bericht.

Mogen taxichauffeurs rijden tijdens de avondklok?
“Mogen wij gewoon blijven rijden tijdens de avondklok?” vroeg een van onze klanten op de dag van de persconferentie waarin Mark Rutte het voornemen tot het invoeren van de avondklok aankondigde. “Ik ben hoogzwanger, zijn er uitzonderingen voormensen die van en naar het ziekenhuis moeten in verband met een bevalling of spoedhulp”.

Taxichauffeurs zijn gelukkig uitgezonderd van de verplichting om ’s avonds binnen te blijven. Zij mogen tijdens de avondklok dus wel naar buiten om hun werk te doen. Veel werk zal er natuurlijk niet zijn, maar voor sommige mensen of op sommige momenten zijn taxichauffeurs beslist onmisbaar. Daarom mogen taxi’s rijden tijdens de corona avondklok.Regels avondklok Nederland

De regels omtrent de avondklok in Nederland zijn:

In principe moet iedereen tussen 21:00 en 04:30 uur binnenblijven. Er zijn een paar uitzonderingen, voor mensen die:

* voor hun werk op pad moeten, zoals politieagenten en verpleegkundigen (met een ondertekende werkgeversverklaring).
* medische hulp verlenen aan mens of dier.
* iemand ondersteunen die hulp nodig heeft, zoals mantelzorgers.
* hun hond uitlaten.
* noodzakelijkerwijs naar het buitenland moeten reizen, bijvoorbeeld vanwege familieomstandigheden.
* naar een uitvaart gaan.
* naar een zitting moeten van een rechter, officier van justitie of bezwaar- of beroepschriftencommissie.
* een al gepland examen moeten maken in het praktijkonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs of hoger onderwijs.
* te gast zijn in een avondprogramma dat live wordt uitgezonden.
* te maken krijgen met “rampspoed”, bijvoorbeeld dringende medische omstandigheden als een spoedbevalling of ongeluk in de huiselijke sfeer.

NL | EN | FR | DE
Call Now Button
×